DJI_0069
Projecten

Veluwe Transferium Harderwijk

Ontwerp

Tijdens het ontwikkeltraject is RvB Engineering betrokken geraakt bij het project. Zo kreeg ze het verzoek om een ontwerp te maken voor de indeling van het circa 4,5 hectare grote terrein.
DJI_0072
OPDRACHTGEVER

Veluwe Transferium Boekhorst B.V.

Veluwe Transferium Boekhorst B.V. kreeg de ambitie om het stukje stedelijk gebied aan de oostzijde van de afrit 13 Lelystad van de A28 te transformeren naar een locatie met diverse stedelijke en recreatieve voorzieningen.

OPLOSSING

Multifunctioneel vertrekpunt

Verspreidt over het gebied hebben verschillende programmaonderdelen en gebouwen een plaats gekregen. Denk hierbij aan o.a. een duurzaam mobiliteitspunt, twee fastfood restaurants, een (elektrische) fietsverhuur faciliteit, een klimbos, een La Place restaurant en carpoolplaatsen. De vormgeving van het terreinontwerp is door RvB Engineering verder uitgewerkt. Deze gebouwen/faciliteiten diende aangesloten te worden op de riolering, waardoor na het bepalen van de ligging van de gebouwen een rioleringsontwerp gemaakt kon worden. Rekening houdend hiermee is de positie en de ligging van de overige kabels en leidingen bepaald. Hieronder valt onder andere de benodigde lantaarnpalen en laadpalen voor elektrische auto’s. Na goedkeuring van de verschillende ontwerpen konden de vergunningen worden aangevraagd. RvB Engineering heeft dit proces mogen begeleiden.

DSC_0067